Круглосуточная поддержка 24/7 по телефону
Звонок бесплатный, однако операторы могут взимать дополнительную плату
Отдел по работе с клиентами
Платная VIP линия +49 180 6 444 333
Германия стационарный
0.20€
Германия мобильный
0.60€
Другие страны
в зависимости от оператора

Звернення генерального директора Kartina.TV з приводу актуальних подій

24 июня 2022

Андреас Рейх, Генеральний директор бренду Kartina TV:

Вже не один місяць ми живемо практично у сюрреалістичній обстановці, яку ніхто з нас не хотів; ніхто не міг подумати, що таке взагалі ще коли-небуть може повторитися. Я в березні вже висловлював свою точку зору та позицію нашої компанії щодо тих подій, які зараз відбуваються у світі. З того часу нічого не змінилося: як і раніше я говорю: «ні війні!»

Проте, хотілося б прокоментувати й інші події, які активно мусуються у пресі та безпосередньо впливають на нашу компанію.

В офіс Картина ТБ і мені як директору компанії особисто надходить велика кількість запитів від німецьких ЗМІ прокоментувати наш нібито зв'язок з Росією та Путіним (саме так, а не інакше), а також заборону телеканалів RT та радіо Sputnik (якого в нас ніколи й не було).

На такі звернення ми завжди даємо розгорнуті пояснення. Деякі журналісти навіть побували у нас в офісі та поспілкувалися особисто зі мною. Я завжди максимально відкритий і намагаюсь докладно відповідати на всі запитання. Але в результаті в пресі публікується стаття, що ми відключили РТ через заборону медіарегулятора, хоча за фактом самого каналу у нас у списку немає ще з літа 2021 року. Висловлюючись простою мовою, ми вирішили відключити канал, задовго до того, як це стало «повісткою». І далі у статті, на жаль, ніде не згадується, що я в особистій бесіді відповів на всі запитання, які цікавили журналіста.

Крім цього, на нас неодноразово намагаються навісити ярлик «російських пропагандистів», використовуючи у статтях про компанію словосполучення «російська пропаганда», а як ілюстрацію фотографію Путіна або РТ які абсолютно не мають до нас жодного відношення. На жаль, деякі засоби масової інформації займаються відкритою маніпуляцією, спотворюючи факти та правду. Тому я вирішив особисто прокоментувати ситуацію, щоб ті, хто цікавиться нашою компанією, отримали інформацію від першої особи.

Хочу наголосити, що Картина ТБ – це німецька компанія, яка працює за законами Німеччини, будучи оператором інтернет-телебачення, але не виробником контенту. Як і будь-яка німецька компанія, ми змушені захищати своє ім'я та репутацію, опираючись на німецьке законодавство. У зв'язку з цим ми вирішили подати до суду на деякі ЗМІ за дезінформацію. Вже є позитивне рішення на нашу користь, основні пункти нашого позову були задоволені. Не хотілося б називати цей сайт новин, щоб не створювати зайвого інфоприводу для їх конкурентів. Ми не збираємося робити на цьому PR та заробляти лайки.

Просто хочемо показати, що не можна писати відверту брехню та маніпулювати громадською думкою в такі нелегкі часи як зараз. І тим більше використати нашу компанію як об'єкт для накопичення суспільної ненависті.

Заборона каналів на різних рівнях. Ситуація з нелегальними конкурентами

Через обмеження та заборону роботи низки російських державних ЗМІ на території ЄС, прийнятих 3 червня 2022 року в рамках шостого пакету санкцій, тимчасово призупинено мовлення телеканалів «Росія 1/РТР Планета», «Росія 24» та «ТВ Центр/TVCi/ТВЦ ». Ще раз наголошу, що Картина ТБ – це компанія, яка працює за законами Німеччини, тому ми відключили ці канали. І дуже сподіваємось на розуміння наших клієнтів.

Заснована понад чотирнадцять років тому, компанія «Картіна ТБ» стала одним із провідних провайдерів інтернет-телебачення, завоювала глядацькі симпатії – сучасне обладнання, величезний список телеканалів на будь-який смак та багато іншого роблять наші сервіси дуже привабливими. Ми впевненні, що й надалі будемо актуальними та продовжимо розвивати цей ринок.

У Картини ТБ склалися багаторічні стабільні відносини з регулятором LPR Hessen, ми перебуваємо в активній фазі обговорення актуальних питань та задовільняємо всі запити регулятора. Заборони каналів, про які говорили сайти новин – це чергова дезінформація. Жодних заборон не було (крім RT, їхні телеканали були заборонені рішенням парламенту ще в лютому на території всієї Німеччини), всі листи та прохання мали виключно рекомендаційний характер.

Картина ТБ - лише оператор інтернет-телебачення, ми не робимо свого контенту. Ми також не хочемо виступати в ролі цензора, та забороняти чи приймати рішення, що саме дивитися користувачам. Це явно суперечить тим самим європейським цінностям та свободі слова, про які всі так часто згадують.

Говорячи про канали, в суспільстві спробували створити думку, що всі клієнти Картина ТБ на території Німеччини тільки цікавляться російськими державними каналами, і тому нас треба закрити або заборонити певні канали, і це обов'язково вирішить якісь проблеми. Виходячи з мого багатого досвіду на ринку інтернет-телебачення, хочу сказати, що нападки на Картина ТБ ніяк не допоможуть, а лише посилять ситуацію. На такий сервіс, як ми, зареєстрований на території Німеччини і легально працює, припадає кілька десятків нелегальних сервісів. Ті, хто хотів дивитися той чи інший канал, продовжать це робити незалежно від того, функціонуватиме Картина ТБ чи ні. Мені шкода, що регулюючі органи не приділяють належної уваги піратським сервісам, і я дуже вдячний нашим клієнтам, які не обирають кота в мішку і не перераховують гроші на якісь мальтійські рахунки за абонементи на 3 роки.

Картина ТБ не стоїть осторонь загальних проблем

Картина ТБ – міжнародна компанія. Ми маємо справжній багатонаціональний колектив. В офісі працюють вихідці з Азербайджану, Грузії, Вірменії, Ізраїля, Молдови, Росії, України, Казахстану, а також представники інших національностей. Сьогодні вже майже всі є громадянами Німеччини та всі  виключно – резиденти Федеративної Республіки.

Ми активно підтримуємо українців, які змушені були залишити свої домівки, тому Картина ТБ запустила абсолютно безкоштовний пакет із українськими каналами, щоб люди могли отримувати інформацію та дивитися те, що відбувається на їхній батьківщині.

Ми надали наші робочі приміщення для збирання гуманітарної допомоги для українців. Наші співробітники допомагають облаштуватись біженцям, які переїхали до Німеччини та потребують допомоги.

Картина ТБ пожертвувала 30.000 євро Українському Червоному Хресту, і це лише мала частина, що хотілося б тут згадати.

У нас ще багато планів щодо розвитку компанії. Ми продовжуємо працювати над удосконаленням та зручністю всього сервісу Kartina TV. І дуже сподіваємось, що зможемо подолати всі перешкоди на своєму шляху.

Незважаючи ні на що, ми готуємо новинки для наших клієнтів та обіцяємо продовжувати розвивати нашу компанію та покращувати якість послуг.

Андреас Рейх